zondag 23 maart 2014

Stage Dogfrisbee

Samen met Juma hebben we via de agility vereniging "Animaux No Limit" een cursus dogfrisbee gedaan onder leiding van de Yannick Thoulon (tweevoudig kampioene van Frankrijk en 5e op de Europese kampioenschappen micro-dog) en haar collega Camille Nguyen van Canissimo.We begonnen met wat uitleg en werden in 2 groepen van vijf koppels hond/baasje verdeeld. Daarna eerst geleerd waar we op moeten letten om onze honden op te warmen en hoe we wel en niet moeten gooien zodat ze tot op hoge leeftijd gezond deze sport kunnen beoefenen.


Vervolgens verschillende oefeningen om de hond te motiveren voor de frisbee. Nou, dat zit wel goed met Juma. Hier rent hij vol enthousiasme achter een "roller" aan.

's Middags hebben we geleerd om de honden beter te leren springen zodat ze op vier poten landen en niet alleen op de achterhand (funest voor hun rug) en hebben de honden en baasjes kennis gemaakt met de "stall" (het staan op het baasje, hieronder de eerste oefening voor de back stall) en de "vaults" (het lijf van het baasje gebruiken als springplank om hoger te kunnen springen).


Zowel 's morgens als 's middags ook zonder de honden geoefend in verschillende werptechnieken, geleerd hoe je gemakkelijk meerdere frisbees vast kunt houden en snel een voor een te pakken in de verschillende grepen. Niet eenvoudig, zeker niet als er ook een flinke storm en hoosbui bij komt.

Als afsluiting lieten Yannick en Camille nog even zien hoe dit er dan in de toekomst uit kan komen te zien.

De video daarvan is te zien op Facebook : Demo Yannick en Yeti
Was weer een fantastische dag waar Juma en ik ons uitstekend vermaakt hebben. Wat is het toch een heerlijke enthousiaste werkhond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten