zaterdag 14 december 2013

Juma gaat vooruit !

Vandaag een opmerkelijke dag voor Juma. Het begon vanmorgen al goed. Ik had besloten zijn achterpoten eens goed door te borstelen en nadat we klaar waren kroop Juma lekker achter in de grote bench om uit te rusten. Wie zie ik er vervolgens bij kruipen....?
Inderdaad, Calou...


Het is nog niet vaak gebeurd dat ze uit zichzelf dicht bij elkaar gaan liggen. Als het dan gebeurd blijf ik het heel bijzonder vinden.

Vanmiddag weer met Juma naar de agility club gegaan. Vorige week was voor het eerst dat we redelijk goed de hele les mee hadden kunnen doen zonder dat Juma om de 10 minuten uitviel naar een andere hond. Aan het einde van de les zelfs nog met een hond die Juma niet kende een wandeling gemaakt. Als hij maar eenmaal door de eerste kennismaking heen is gaat het eigenlijk altijd wel goed. Het is net alsof hij niet weet hoe hij andere mensen of honden moet benaderen.

Vandaag bij aankomst liepen alle honden los en alleen Juma aan de riem. Vond ik geen goed plan, dus tegen de verantwoordelijke gezegd dat ik Juma dan ook los zou laten. Dat vond ze wel eng, maar nadat ik haar had gegarandeerd dat Juma alleen blaft maar niet bijt of agressief is Juma ook los gelaten. Wel gezegd dat wij dat met z'n allen moesten wandelen en niet stil blijven staan. En ja hoor, even blaffen en daarna... super goed. Vrijwel de hele les zonder riem gewerkt. We waren maar met z'n vieren in mijn groepje en steeds na een paar oefeningen de honden weer met elkaar laten spelen. Ben super trots op Juma, want ging echt heel erg goed. Mensen konden hem benaderen en bleef hij toch liggen of zitten en ze konden zelfs wilde bewegingen maken met de armen. Helemaal super!
Zo gaan we vol vertrouwen de kerstvakantie in.Na zo'n volle dag is het goed uitrusten bij de openhaard.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten