zondag 4 november 2012

Wedstrijd G&G klasse 1 in Apprieu

Op zondag 4 november hebben we meegedaan met een wedstrijd FCI Obedience (in NL heet dat G&G) in klasse 1 bij de club "l’Amicale Canine des Terres Froides". De club doet zijn naam eer aan, want het is er altijd koud en afgelopen zondag was daarbij ook regen voorspeld. Gelukkig hebben we het in de ochtend droog gehouden. De deelnemers in klasse 3 hebben 's middags echter in de gietregen hun parcours gelopen. Dapper en ondanks het noodweer mooi om te zien.
De keurmeester, dhr Gianfranco GIRAUDI uit Italië was streng maar rechtvaardig en gaf de punten niet kado.

Wij dus in de eerste klasse meegedaan. Zoals altijd was het aan de voet lopen niet al te best. Daarnaast heeft Calou zijn komen aan de voet uiterst langzaam gedaan en ging hij erg creatief om met het apporteerblok. Het blijft leuk en verrassend om met dieren te werken!


Toen we het veld afliepen dacht ik te horen dat we 208 punten hadden gehaald (van de 280, dus 74% en niet genoeg voor een uitmuntend (vanaf 80%)).

Na een heerlijke lunch in een restaurant vlakbij de club was de verrassing daarom des te groter toen ik op het scorebord zag dat we toch net aan een uitmuntend hadden met 228 punten en overall een 2e plaats in onze klasse. Van de niet-rashonden waren we zelfs eerste geworden!

Aan het einde van de dag wachtte ons nog een verrassing. De keurmeester reikte nog een extra prijs uit voor zijn favoriet van de dag (over alle klassen gezamelijk) en die prijs ging naar Calou. Trots en voldaan naar huis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten