zondag 22 juli 2012

Wedstrijd G&G in St Genix sur Guiers

Zondag 22 juli met Calou weer eens een wedstrijd G&G gelopen. Na twee keer een "uitstekend" (min. 80% van de punten) gehaald te hebben in klasse 1 mogen we in de 2e klasse meelopen, maar daar zijn we nog helemaal niet klaar voor. Zeker niet nu afgelopen januari de FCI (Féderation Canine International) een nieuw wedstrijd regelement heeft ingevoerd dat veel zwaarder is op een aantal punten.
Dus deze keer gewoon in klasse in meegedaan met als doel kijken hoe veel we waard zijn en of we al aan klasse 2 kunnen gaan werken.
Ik ben heel tevreden met het resultaat omdat het voor het eerst is dat Calou redelijk goed aan de voet liep en ik het hele parcours zijn aandacht vast heb kunnen houden. Twee oefeningen zijn helemaal fout gegaan daar hebben we geen punten voor gekregen: het blokkeren in zit (hij bleef gewoon staan) en de posities op afstand (daar had hij toch ineens neus voor een lekker geurtje). De rest van de oefeningen allemaal 8 of hoger en  dat gaf in totaal een "zeer goed" (minimaal 70% van de punten) met 213,50 van de 280 te behalen punten. Aan het begin van de ochtend hadden we al de afwezigheid in groep gedaan (2 minuten liggen met baasjes uit zicht). Calou heeft niet bewogen, maar heeft zo liggen snuffelen dat hij 8 van de 10 punten kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten