zondag 18 maart 2012

Trimsalon thuis

De vacht van Calou hadden we sinds het najaar door laten groeien zodat hij een goeie bescherming had tegen de koude deze winter. Het was de laatste tijd alleen een flink karwei om het een beetje te onderhouden met borstelen en Calou had het de laatste week heel warm met de zomerse temperaturen van 19°C. Dus voor vandaag gepland om Calou weer eens een knip-, borstel-, wasbeurt te geven. Zie het maar als de grote voorjaarsschoonmaak. Eerst een flinke wandeling gemaakt en toen om 10 uur de schaar erin. Alles globaal op 2 à 3 vingers lengte geknipt en om elf uur was het toen wel tijd voor de koffiepauze. Ik had er helemaal zwarte handen van gekregen. Dan realiseer je je hoe vies vet de vacht was geworden.
Calou heeft ondertussen lekker even buiten kunnen rennen en toen om twaalf uur de tafel weer op. Dit maal om de hele vacht goed door te borstelen, klitten uitkammen en meteen daarna de oneffenheden eruit geknipt. Na een ruim uur zat ook die klus erop. De badkamer vast voorbereid voor de wasbeurt van Calou (antislipmat met handdoek erover in het bad, shampoo en een stapel oude handdoeken klaargezet) en toen eerst nog even lekker in de regen gaan uitwaaien en rennen.

Eenmaal terug binnen heb ik Calou nog in bad gedaan. Om twee uur was de hele klus geklaard. Calou heeft zich vervolgens helemaal uitgeleefd op zijn bot en ligt nu sinds drie uur lekker te slapen in zijn bench.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten