dinsdag 29 november 2011

Tweede uitmuntend in G&G1

Afgelopen zondag een wedstrijd met Calou gelopen in Vourles, ten zuidwesten van Lyon. s'Morgens vroeg op, want anderhalf uur te rijden en we moesten om 8 uur aanwezig zijn. Het was een koude mistige dag, maar wat kwam ik glunderend thuis.
We hadden nummer 7 geloot en moesten tegen een uur of 10 in ring in. De ringmeester was Christelle Nominé, die zelf al meerdere jaren op internationaal niveau meedoet met G&G.

Het lopen aan de riem ging maar matig, dat is nog steeds ons zwakke punt, en dus ook het "staan" tijdens het lopen ging matig. Calou bleef wel staan, maar volgde een halve meter achter me. Maar daarna kreeg hij er zin in: komen aan de voet, vooruit sturen naar vierkant en weer terugroepen, ophalen van halter, springen over de heg en de posities op 10 meter afstand gingen allemaal heel goed op een paar kleine foutjes na. Aan het eind kregen we te horen dat we een "uitmuntend" hadden met 168 punten (max. te behalen is 200, voor uitmuntend moet je minstens 160 punten hebben.
Ik was daar dik tevreden mee, omdat we daarmee door mogen naar de 2e klasse, maar dacht dat het maar een matige score was. Tot we aan het eind van de ochtend alle resultaten bekeken. Het bleek dat de ringmeester heel streng jureerde en de hoogste score was 175,5 punt en wij stonden met onze 168 punten op de 3e plaats van de 21 deelnemers in klasse 1. Ik kon het bijna niet geloven, maar ben apetrots op onze prestatie en zo kwamen we dus met een beker thuis.


Natuurlijk is er nog heel veel ruimte voor verbetering, maar dat vind ik ook juist een leuke uitdaging. Vanaf 1 januari hebben we een nieuw reglement. Nu is het nog verschillend in diverse landen, maar vanaf 1 januari wordt dat internationaal gelijk getrokken. Klasse 1 wordt dan wat betreft lopen aan de voet lastiger omdat er nog strenger gejureerd zal worden en naast "staan" tijdens lopen komt er dan ook een oefening "zit" tijdens lopen bij. Ons eerste doel is dan ook volgend jaar eerst te proberen met het nieuwe reglement weer een uitmuntend in klasse 1 te halen voordat we doorgaan naar de 2e klasse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten