zondag 15 augustus 2010

Waterwerk - de vorderingen

Sinds eind maart mag Calou meetrainen met de waterwerkgroep van de hondenclub in St Genix sur Guiers. We begonnen met het apporteren van dummy's en andere voorwerpen die in het water gegooid worden vanaf de kant of vanaf de boot. Inmiddels heeft Calou  al heel wat ervaring opgedaan.
  • meevaren in de boot met motor,
  • vanaf de boot naar de kant zwemmen,
  • een pop uit het water "redden" en naar de kant brengen,
  • een surfplank met iemand erop aan het touw naar de kant trekken,
  • de boot uit het water en naar de kant trekken, met vertrek vanaf de kade of vanuit de boot zelf.
Calou doet het allemaal met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen. Hij heeft me meerdere malen versteld doen staan van zijn kunnen. Hij blijft een rustige hond die eerst alles goed overdenkt voordat hij in actie komt en geen overbodige energie verspilt.

Vandaag hadden we de camera eens meegenomen om de vorderingen te filmen. Helaas hadden we geen mooi weer, maar dat mocht de pret niet drukken. De laatste video is van de oefening die Calou vandaag voor het eerst gedaan heeft (en weer in één keer goed) : uit de boot springen, het touw van de boot vastpakken en de boot aan wal trekken.

Eerste oefening : Calou apporteert een dummy die vanaf de kade wordt gegooid.


Tweede oefening : Calou apporteert een touw dat vanaf de kade wordt gegooid.


Oefening drie : Calou haalt de boot op, vertrek vanaf de kade.


Oefening vier : Calou vaart een stukje met de boot, springt uit de boot en zwemt terug naar mij op de kade.


Oefening vijf : Calou vaart een stukje met de boot, springt uit de boot, pakt het touw van de boot en trekt de boot naar de kade terwijl ik op de kade sta. Dit was de eerste poging om Calou dit te laten doen. Hier werden dus de derde en vierde oefening samen gecombineerd.


Na het harde werken rennen we altijd even een stukje samen en sjorren aan een touw. Calou kan dan even uitdollen. Lijkt wel of hij na het serieuze werk even de kop leeg wil maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten