zondag 17 januari 2010

Zelfmaak veiligheidshesje voor hond

Met een zwarte hond wandelen in het donker heeft meerdere nadelen. Je ziet de hond niet makkelijk als hij een eindje van je af staat, maar hij is vooral slecht zichtbaar voor automobilisten als hij in het donker de weg oversteekt. Daarom wilde ik een veiligheidsvest voor Calou hebben. Zoiets kopen kan al snel aardig prijzig zijn. Daarom zelf maar aan de slag gegaan.De benodigdheden:
  • veiligheidsvest voor kinderen liefst model met klittebandsluiting aan de zijkanten,
  • stuk breed elastiek,
  • schaar,
  • naaimachine en
  • een uurtje vrije tijd
Materiaalkosten : ca 5€ en het eindresultaat ziet er zo uit :
Afbeelding

Hierbij een korte werkbeschrijving :
Men neme het veiligheidsvest voor kinderen.

Afbeelding 

Knip de klitteband stukken van de zijkanten van het veiligheidsvest af, maar bewaar ze voor later gebruik. Knip het vestje op de gewenste hoogte door (zodat het vanaf het midden van de rug van de hond tot goed over zijn zij kan vallen).

Afbeelding 
 Het bovenste deel van het hesje gebruiken we niet meer.Naai de twee verkregen onderste delen aan de bovenkant aan elkaar zodat er een soort zadel ontstaat wat over de rug van de hond kan hangen.

Afbeelding
 

Naai het stuk brede elastsiek aan beide zijden aan de voorkant vast. Dit dient om het hesje op de goede plek op zijn rug te houden en voorkomt dat het naar achteren glijdt.

Afbeelding 


Naai de bewaarde stukken klitteband aan de onderkant van het hesje voor de bevestiging onder de buik.

Afbeelding 


Als de hond geen halsband maar een tuigje draagt kun je eventueel nog een lusje maken aan de binnenkant van het hesje waardoor het tuigje kan zodat het hesje aan het tuigje vastgemaakt kan worden (hiervoor heb ik een stuk van de afgeknipte bovenkant gebruikt).
De precieze plek en de grootte van dit lusje hangt af van het door jou gebruikte tuigje en de maat van je hond. Om de goede plek te bepalen doe je de hond zijn tuigje om en daaroverheen het veiligheidshesje. Voel waar het tuigje zit en markeer deze  plek (bijvoorbeeld met veiligheidsspel) op het hesje. Maak nu het lusje aan de binnenkant van het hesje op de gemarkeerde plaats.
Doe je hond het hesje aan en ga veilig wandelen in het donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten